Nu har vi öppnat utställningen 100 innovationer, vår största utställning någonsin. Vi har massor av besökare som kollar innovationer, röstar på sina favoriter och följer robotens prisutdelningar. Det är härligt att se ett gäng fyraåringar stå i kö för att kolla in metallprover, familjer som pratar om hjärt-lungmaskinen, smink, kärnkraft, jordbruk, lånegarderoben och en massa andra innovationer som vi visar.  Kom och besök oss!  Se till att dina favoritinnovationer kommer på 10-i-topplistan.

Kolla in vår massageborste för kor.

Innovationer har ju liksom varit en del av vår affärsidé ända sen museet öppnade för över 70 år sedan. Men vi på museet har alltid valt vad som ska visas. Nu har vi istället tagit hjälp av de bästa rådgivarna – svenska folket.

Vi frågade folk över hela landet och fick svar från 1000 vuxna och 1000 barn. Deras val ser du i utställningen 100 innovationer. Och även deras motiveringar varför de valt just dessa.

När vi fick resultaten började genast kolla in våra egna samlingar för att se vad vi kunde visa upp i utställningen. Det var lätt att skaka fram 4000 telefoner och några hundra dammsugare men vi hade ju inte en enda tandborste. Inget preventivmedel heller. Och absolut inga provrörsbefruktningsutrustningar. Därför fick vi ge oss ut på spaning.

Här kan du se en film som vår fotograf Anna har gjort om hur man gör tandborstar på TePe:s fabrik i Malmö. Där tillverkas var fjärde tandborste som säljs i Sverige men deras stora produkt är mellanrumsborsten. I vissa länder används de mer än vanliga tandborstar.

Nästa vecka berättar jag om något annat kul om våra 100 innovationer.  Vi ses!