bild43757

Minns du första gången du såg introt till Super Mario World, hörde musiken i Mega Man 2, eller den gången du fick The Sims i julklapp?

Idag är vi mer fascinerande än någonsin av dataspel och nostalgin kring dem. Vi samlar på retrospel i limiterade utgåvor och i obruten förpackning, vi inreder våra hem med inspiration från spelbanor, och vi skapar konst – allt i spelens tecken. Spelen får oss att minnas och glädjas. Men vad är det vi minns och vilka olika betydelser har dataspelen för oss? Vad kommer denna fascination för gamla spel ifrån?

Många människor har en historia att berätta om sina dataspelsupplevelser, och nu vill vi höra just din berättelse om ditt första möte med dataspelen. Vilket var ditt allra första TV- eller datorspel? Spelar du dessa spel än idag? Hur har spelen förändrat dig?

Medverka i vår berättartävling och vinn fina priser från Webhallen. Skriv, spela in, fota, rita, gör en film – huvudsaken är att du berättar för oss! Glöm inte att berätta lite om dig själv – vad du heter, när du är född och varifrån du kommer.

Länk: http://www.tekniskamuseet.se/1/5215.html