Spel tar plats i finrummet på årets Kulturfestival

När Stockholms Kulturfestival startar den 12 augusti får spelkulturen för första året en helt egen plats. Tillsammans med Tekniska museet bjuder Sverok – Spelhobbyförbundet in till Speltorget, den självklara platsen för de som älskar spel i alla former. 

Under Kulturhusets betongklädda valv skapas ett färgsprakande torg där spelälskare i alla åldrar får konstruera, diskutera, hänga och – förstås – spela så mycket de vill. Stråket mellan Brunkeberg och Sergels torg fylls med spelrelaterade prylar att knappa, känna och titta på i blandning med en levande utställning som besökaren kan följa eller vandra fritt. 

Varje dag lägger fokus på ett nytt område inom spelhobbyn med workshops och föreläsningar. Tekniska museet arrangerar Nördcafé där entusiaster och experter med olika perspektiv från spelvärlden bjuds in, och flera av spelen från succéutställningen Game On 2.0 finns på plats. 

Under hela festivalen pågår ett gemensamt spelbygge – en enorm spelplan där varje medskapare bebygger en 30 kvadratcentimeter stor pusselbit och sätter egna regler och förutsättningar som gäller när en spelare befinner sig inom den. 

Se programmet för Speltorget på Stockholms Kulturfestival

För mer information 

Malin Österman

Kommunikatör, SVEROK

malin.osterman@sverok.se

013-465 29 59

0701-426780

Carolina Olsson

Programansvarig, Tekniska museet
carolina.olsson@tekniskamuseet.se
070-969 30 89

Tekniska museet – alla små geniers favoritställe
Tekniska museet verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Tekniska museet är Sveriges största tekniska museum och hade 300 468 besökare 2013.