Ordet "ordnörd" finns inte med i svenska akademins ordlista. Foto: Anna GerdénOrdnörden Johan Berner bjuder på bokstavskonster på Nördcafé. Foto: Anna Gerdén

Eftersom förra veckans Nördcafé blev inställt är vi nu dubbelt så laddade för säsongsstarten. På onsdag (8 februari) kommer Johan Berner, ordnörd och ordförande i Svenska Scrabbleförbundet. Han kommer att berätta lite hur och varför han snöade in på Scrabble, och vi får säkert höra historier om heta matcher som tvärvänt när han lagt ett mästerligt ord över både en och två rutor för extrapoäng. Han har också lovat att bjuda på några av sina bästa tips för att bli en Wordfeudvinnare.

Det är fri entré, vi börjar klockan 18 den 8 februari och håller till i Nördcaféet på Tekniska museet. Vi kör som vanligt också live så att du kan se allt på tekniskamuseet.se, här på bloggen och på vår facebooksida.

För bara något år sedan var antalet scrabbleentusiaster ganska få, och spelet var på väg att försvinna helt från butikerna. Men med den nya mobilversionen Wordfeud har blivit ett av den senaste tidens mest hypade mobilspel och spelas av nästan en halv miljon svenskar på jobbet, i tunnelbanan och vid frukostkaffet. Men för den som vill prova att spela det klassiska spelet helt analogt ordnar Svenska Scrabbleförbundet träffar på en krog i Stockholm en gång i veckan, där man spelar, diskuterar och tränar inför kommande matcher.

En av Johans drömmar är att någon gång få in ett nytt ord i Svenska akademins ordlista. – ”Ordnörd” skulle vara ett fantastiskt bra ord att få introducera! Eftersom det är sju bokstäver långt skulle man kunna göra en rullning med det, och det ger väldigt många poäng!

Det finns lite mer att läsa om Johan i ett pressmeddelande jag skrev igår, men annars hittar man honom även på Twitter och hans blogg om löpsedlar.