Dag 1

I dag har alla gymnasister samlats på Tekniska Museet för att sätta upp sina montrar och ta del av en välkomsthälsning. Under välkomsthälsningen introducerades ett jättefiffigt faddersystem som delar upp finalisterna i mindre grupper. Varje mindre grupp har en fadder som organiserar, koordinerar, svarar på frågor och hjälper deltagarna med att komma närmare- och lära känna varandra. Kvällen spenderades på museet och var fylld med trevligheter! Efter att ha spenderat eftermiddagen på Tekniska Museet så promenerade vi till det väldigt fina vandrarhemmet för att sova ut och ladda inför nästa dag.

Dag 2

Första utställningsdagen är till ända, och den blev superlyckad! Nu slappnar finalisterna av på vandrarhemmet efter kvällens studiebesök (jätteintressant) och middag (jättegod) på AlbaNova  (www.albanova.se)! Kvällens föreläsare var Sören Holst, och han berättade om katter och deras koppling till kvantfysik. Utställningen Unga Forskares 50-årsjubileum inleddes också (i dag) officiellt när Johan Boström (Utställningen Unga Forskares projektledare) och David Ebbevi (Förbundet Unga Forskares förbundsordförande) med nöd och näppe lyckades klippa invigningsbandet tillsammans! Under invigningen tillkännagavs också nästa års projektledare för Utställningen Unga Forskare: Beatrice Bergström! Hurra!

 

Glöm absolut inte att besöka Tekniska Museet i morgon (från 10:00) eller i övermorgon (från 10:00). Ni kommer garanterat bli överväldigade av utställarnas inspirerande kärlek till forskning och vetenskap. Jag kommer troligtvis rapportera varannan dag, och då för de två senaste gångna dagarna.

 

 

/Kei Landin
Utställande gymnasist