Geek Girl Meetup med tema #MAKEIT. Foto: Anna Gerdén

Geek Girl Meetup med tema #MAKEIT. Foto: Anna Gerdén

Skapartrenden har spritt sig som en feber över vår kreativa techvärld. Maker Faires är här för att stanna och vi gör plats för den nya DIY-vågen och dess lödande, pillande och magiskapande hack. Geek Girl Meetup 2014 med temat #MAKEIT på Tekniska museet bjuder på skapande på sin spets, allt från fysiska tekniska prylar till mentala sandslott.

Geek Girl Meetup #MAKEIT täcker in alla slags varianter av skapande, allt från fysiska tekniska prylar till mentala sandslott. Under helgen 24-25 maj på Tekniska museet lär vi oss mer om makerrörelsen, 3D, arduino, hack, manga, makey-makey, robotar, teknikutveckling, innovationer, programmering, design och transhumanism.

Geek Girl Meetup uppmanar fler att komma och bidra med sina nörderier. Hur bygger du upp ditt nördiga techinitiativ, vilka mikrokontroller är roligast att programmera och hur bakar man den mest pixliga Minecraft-tårtan?

Några av talarna för Geekgirl Meetup #MAKEIT är:
– Johanna Koljonen och Nina Rüdiger, som kommer djupdyka ner i skapandet kring Oblivion High.
– Caroline Walerud, VD på Volumental arbetar med 3D scanning, hon kommer tala om skiftet från mass-production till mass-costumization.
– Kim Öberg från KTH berättar om deras projekt ”The Robot Project” – en tribute till svenska popsångerskan Robyn.

Dessutom arrangeras också för första gången ett öppet spår med Geek Girl Mini i innovationsverkstaden. De kommer att lära er allt man behöver veta om programmering och makey-makey. Räkna med överraskningar!

Nytt format: Lightning Talks.
I år finns också möjligheten att hålla ett lightning talk på max 10 minuter. På det här sättet uppmuntras fler att hålla talks eller workshops och sprida sin kunskap i stort som smått. Ett tidsbegränsad format som ger möjlighet att bli tydlig och hålla det enkelt. Ibland blir det lilla så stort och episkt! Spåren på unconferensen är som vanligt #JustEpic #CreativeTechnology och #SocialBusiness.

 

Mer information:

Måste jag kunna något om teknik för att komma på MakeIT eller för att gå med i GGM IF?
Nej, det räcker med att vara nyfiken. Alla är välkomna. Våra medlemmar är i åldrarna 10-70 år, de flesta är mellan 20-50 år, men alla är välkomna. Bland oss hittar du allt ifrån entreprenörer, start-up people, bloggare, drömmare, forskare, nördfeminister, till utvecklare, programmerare och projektledare.

Jag vill hålla ett talk, lightning talk eller en workshop, när är mitt sista anmälningsdatum?
4 maj är sista anmälningsdatum för att hålla ett talk eller en workshop.

Vad kostar billjetten och var köper jag den?
Nytt för i år är att du som ännu inte är medlem i GGM IF får ett års medlemskap inbakad i biljettpriset. Unconferencen är endast till för medlemmar.

500 sek (inklusive 150 sek i årsmedlemskap i Geek Girl Meetup IF) och 350 sek för de som redan är medlemmar. Du får fri tillgång till alla event under hela Geek Girl Meetup samt lunch, kaffe och te båda dagarna.

Biljetten köps här: http://simplesignup.se/event/42859-ggm14-make-it

Vad är Geek Girl Meetup?
Geek Girl Meetup är en unconference för geekiga tjejer, kvinnor och alla som känner sig som kvinnor som är intresserade av webb, kod och affärsutveckling. Vårt mål är att skapa nya nätverk och lyfta kvinnliga förebilder inom dessa områden. Och ha kul förstås. Det gör vi genom att låta alla deltagare dela sina kunskaper med varandra.

Vad är Geek Girl Meetups Ideella Förening?
Geek Girl Meetups Ideella Förening arbetar aktivt med att lyfta och skapa nya kvinnliga förebilder inom teknik, IT och startups. En gång om året anordnar vi den nationella unconferencen Geek Girl Meetup och under årets gång anordnar vi nätverksträffar för medlemmar. Som medlem får du tillgång till dessa träffar och har möjlighet att påverka GGM IF som organisation.

 

Geek Girl Meetup #MAKEIT
Datum: 24-25 maj 2014
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm
Anmälan: http://simplesignup.se/event/42859-ggm14-make-it
Delar av konferensen livesänds på webben. För mer information: www.geekgirlmeetup.com/forening

 

Hashtags för Twitter och Instagram
Twittra med oss på @geekgirlmeetup och med hashtagsen #makeit #ggm14

För dig som kommer på konferensen eller varit på tidigare konferenser och vill bli tillagd i vår twitterlista på @geekgirlmeetup, twittra ditt twitternamn + hastaggen #ggm14 till pressansvariga @xuemeirhodin så lägger hon till dig på listan.

Instagram hastags: #makeit #ggm14

 

Kontakt:
Presskontakt: Xue Mei Rhodin
@xuemeirhodin
xuemei@cedarwood.co
0760 49 64 64

Projektledare: Maria Sjöberg
@maria_s 
maria.sjoberg@geekgirlmeetup.com
0722 25 15 92

Programansvarig: Linda Sandberg
@copylinda
linda@copylinda.se
070 573 97 37