Har du 1,3 miljoner i fickan och är på jakt efter julklappen till den som har allt? Bland vykort, bokmärken och raketmodeller i vår butik kan du nu på söndag också köpa biljetter till en resa med Virgin Galactic.

Resan startar från New Mexico i USA. Tillsammans lyfter två piloter och sex passagerare med Virgin Galactics rymdfärja som sitter påkopplad på ett katamaranliknande flygplan. Från cirka 20 000 meters höjd kopplas rymdfärjan loss från moderskeppet, och på bara några sekunder accelererar rymdfärjan till tre gånger ljudets hastighet och siktar rakt ut i rymden. På ungefär 110 km höjd stängs raketmotorerna av. I samma ögonblick blir allt i kabinen viktlöst och passagerarna får spänna loss för att njuta av utsikten och viktlösheten. Från och med det kan dessa personer titulera sig som astronauter — eller rymdfarare.

Den svenska rymdreseagenten Lasse Schmidt har också lovat att ta med sig ett gäng Segways när han kommer till museet. Skönt för oss med höjdskräck! Hittills har Lasse sålt tre rymdresor, men det blir nog mer poppis i framtiden när priserna blir lite lägre säger han.

Passa på att ta en sväng i vår rymdutställning innan du ger dig iväg!