Legohelg på Tekniska museet

Lek, lär, bygg och stimulera hjärnan under en dag i skapandets tecken. Kommande
lördag och söndag öppnar Tekniska museet upp för en spännande Legohelg i samarbete
med legopedagogerna Creative Brick Zone.

Museet bjuder in till kreativt och lekfullt Legoskapande där barnen ges möjlighet att utforska sådant som finns omkring dem i det vardagliga livet genom experimenterande med begrepp som balans, stabilitet och flytförmåga. Man kan testa att programmera en egen Legorobot i museets robotverkstad
samt delta i workshops med Duplo Mekanik och We-Do.

Barnen kommer att få bygga modeller, montera fast enkla sensorer och motorer som kopplas in i datorer och konfigurerar robotarnas rörelser med den intuitiva, ikonbaserade programvaran.

–  Barnens favoritbyggen brukar vara att bygga en smart snurra, en trummande apa eller en
hungrig alligator, säger Teresa Hermanson på Creative Brick Zone.

Creative Brick Zone är ett gäng legoentusiaster som har utvecklat ett pedagogiskt lek- och byggkoncept. De finns på plats under lördag den 21 september, då föräldrar kan vara med och vidareutveckla sina barns nyfikenhet, kreativitet och förmåga att lära sig nya saker. Det spännande
We-Do-konceptet utgör ett roligt och enkelt sätt för barn att börja arbeta med enkla robotar genom att bygga modeller och styra robotarnas rörelser med en programvara.

Workshops med Duplo Mekanik och We-Do

Tid: Lör 21/9 kl 12:00 – 16:00

Tekniska museets robotverkstad

Tid:Lör – sön kl 11:30, 12:30 & 14:30

Kort om oss
Tekniska museet verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Tekniska museet är Sveriges största tekniska museum och hade 276 330 besökare 2012.