Det har gått exakt ett år sen jag började som pressansvarig informatör på Tekniska museet nu, och innan sommaren höll jag en liten presentation om museets kommunikation och vad vi hittat på här på museet under året.

Några av mina favoriter är förstås den stora flygfestivalen, de 15 nördcaféerna, Legoveckan under höstlovet, analogsyntgänget och vinterkvällen när vi fick såga upp entrédörren för att köra in en jättestor Batmobile i museets entré. Invigningen av NASA – A Human Adventure var förstås inte dum heller! Vi har haft besök av tre rymdresenärer: Christer Fuglesang, Renata Chlumska och Thomas Pesquet, andra varelser som hellre fantiserar om galaxer långt borta, och så firade vi 50-årsjubileet av de första rymdresenärerna med retrorockklubben Space A Go Go.

Jag brukar skriva en hel del pressmeddelanden om de här sakerna, men nu tänkte jag dra igång med lite bloggande också – med så här mycket som händer är det ju upplagt för en späckad bakom-kulisserna-blogg!

Nu laddar vi för en ny säsong, med nya nördcaféer, klubbkvällar och inte minst den nya rekordstora utställningen 100 innovationer som öppnar i januari. Ni som hänger med här på bloggen får lite koll på vad som händer bakom kulisserna, och förmodligen så kommer jag att passa på att be dig som läser om lite hjälp också.

20110726-150044.jpg