Skaparna bakom revolutionerande mikroprocessorn Arduino till Tekniska museet

I samband med utställningen Digital Revolution bjuder Tekniska museet in till en heldag kring Arduino, mikrokontrollerkortet som öppnat helt nya möjligheter att koppla ihop digitalt och analogt. Den 26 november håller Arduinogrundarna Massimo Banzi och David Cuartielles tillsammans med experter från KTH och .SE ett heldagsprogram med föreläsningar och uppvisningar av inspirerande elektroniska projekt.

Onsdagen den 26 november samlar Tekniska museet skaparna av Arduino, professorer från KTH och några av de mest kreativa proffsen, studenterna och entusiasterna som utvecklat otroliga manicker med mikrokontrollerkortet . Det blir en heldag med inspirerande uppvisningar, föreläsningar och pop up-prat för både insatta Arduinonördar och andra nyfikna.

Arduino är open source-kortet som förändrat världen och gjort det möjligt för makers världen över att programmera och koppla upp kläder, robotar, gosedjur, brevlådor, traktorer och ge nästan vad som helst ett eget liv med enkel programkod.

I en första del, kl 14-16 hålls korta presentationer av Massimo Banzi och David Cuartilles som skapade Arduino, doktor Carlo Fischione, professor Jon-Erik Dahlin och doktorand Sagar Moreshwar Behere från KTH, Rickard Dahlstrand från Stiftelsen .SE och Ellen Sundh och Clara Leivas som skapat fantastiska Arduinoprojekt.

Från kl. 16 blir det uppvisningar och spontana pop up-presentationer av makers som byggt och programmerat Arduinoprojekt, och öppet för vem som helst att visa upp, presentera eller bara låta sig inspireras av andra. Några av de medverkande är medlemmar från Stockholm Makerspace, Stockholms Robotförening och Ellen Sundh, som programmerat bl.a. en Facebookuppkopplad tuggummiautomat, en deprimerad skohylla och en robot som lystrar till fula ord.

Arduinodag på Tekniska museet
Onsdag 26 november kl 14-20. Fri entré från kl 17

Part 1: 14:00 – 16:00
Presentations with questions & answers in Althinsalen at Tekniska museet. Open to public.

Massimo Banzi
David Cuartielles
Clara Leivas
Dr Jon-Erik Dahlin KTH
Ellen Sundh
Sagar Moreshwar Behere

Part 2: 16:00 – 20:00 (free entrance from 17.00)
Four hours of Arduino Maker Faire in Eventrummet at Tekniska museet.
Professionals, students and amateurs show their Arduino projects with improvised Pop-Up talks among the projects.

Massimo Banzi (one of the Arduino founders)
David Cuartielles (one of the Arduino founders)
Ellen Sundh
Dr Carlo Fischione, (KTH)
Prof. Jon-Erik Dahlin (KTH)
Rickard Dahlstrand (.SE)
Members of Stockholm Robot Society
Members of Stockholm Maker Space
Leonardo Araujo de Assis (University of Brasilia)

Tekniska museet – alla små geniers favoritställe
Tekniska museet verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Tekniska museet är Sveriges största tekniska museum och hade 300 468 besökare 2013.