I övermorgon startar vi en ny säsong av livesända nördcaféer, men redan förra veckan drog en helt ny livesänd och minst lika nördig programserie igång på nätet: Studio Bronx AW.  Har precis kollat senaste avsnittet (jobbade sent i fredags, så det fick vänta). Precis som premiäravsnittet var episod också riktigt bra. Den här gången fick studion besök av Kristina Alexanderson, som är chef för Internet i skolan på IIS och skolombudsman på Creative Commons Sverige (och som har det fantastiska 365-projektet CC Clone som vi tidigare berömt). Temat var Creative Commons, men också mycket om själva fotoprojektet och hur stort genomslag man kan få med bara en kamera och sociala medier.

Och så var det förstås ett kort avbrott med Nils Prylar – den här gången hade vår intendent Nils plockat upp Valdemar Poulsens Telegrafon från 1895, en tidig variant av bandspelare som spelade upp ljud från en kilometerlång ståltråd. Nils började genast fundera på om man skulle kunna göra en ring med en kort inspelning, eller kanske snarare ett halsband (för en sekunds inspelning behövs 60 cm tråd).

Och för er som inte fastnat för den livesända afterworkshowen ännu – kolla de två första avsnitten här, och läs den fina artikeln i DN Söndag så ses vi i livechatten på Studio Bronx på fredag 17.30!

Avsnitt #2 20/1

 

Nils Prylar #2: Telegrafon

Avsnitt #1 13/1

 

Nils Prylar #1: Compisdatorn